Her marka kombiye servis hizmeti verilir.
Bulaşık makinemi nasıl temizlerim?
Bulaşık makinenizi düzenli olarak temizlemek, ürünün ömrünü uzatır ve performansını artırır. Tabii bulaşık makinesinin iç ve dış yüzeylerine ek olarak atık filtresi ve su püskürten pervaneler de temizlemeniz gereken parçalar arasındadır. Bu temizliğin yanı sıra bulaşık makinenizi ayda bir kez deterjansız ve yüksüz olarak çalıştırarak sıcak suyun tüm parçaları temizlemesini sağlayabilirsiniz.
Bulaşık makinesi iç ve dış yüzeyleri nasıl temizlenir? Bulaşık makinesinin içi nasıl temizlenir?
Bulaşık makinenizin iç ve dış yüzeylerini temizlerken kullanabileceğiniz aşındırıcı temizlik ürünleri veya benzeri kimyasallar, cihazın yüzeylerine zarar verebilir. Bu nedenle bulaşık makinesi iç ve dış yüzeylerini temizlerken nemli bir bezden ya da yumuşak bir süngerden yardım alabilirsiniz. Dilerseniz bulaşık makinenizin iç temizliğini, yüzeye zarar vermeyecek yumuşaklıkta bir fırça ile de yapabilirsiniz. Ayrıca bulaşık makinenizi ayda bir kez deterjansız ve yüksüz olarak çalıştırarak sıcak suyun tüm parçaları temizlemesini de sağlayabilirsiniz.
Bulaşık makinesi atık filtresi nasıl temizlenir?
Atık filtresi, makinenin tabanında bulunur ve düzenli olarak temizlenmelidir. Filtreye ulaşmak için alt sepeti öne çekebilir ya da çıkarabilirsiniz. Filtreyi çevirerek yerinden sökebilir ve elinizde yıkayabilirsiniz. Kuruduktan sonra ise filtreyi makineye tekrar yerleştirebilirsiniz. Sağlığınızı tehdit edebilecek durumları ve ürünün performansının olumsuz etkilenmesini engellemek için bulaşık makinenizin atık filtresini en fazla 3 ayda bir temizlemelisiniz.
Bulaşık makinesi pervaneleri nasıl temizlenir?
Pervaneler ya da su püskürtme kolları zamanla kirlenerek tıkanabilir. Bu nedenle bulaşık makinesi pervane temizliğini ihmal etmemelisiniz. Makinenizin üst pervanesini, ortasındaki somunu çevirerek; alt pervanesini ise yukarı doğru çekerek sökebilirsiniz. Pervaneleri, duru su altında yıkayarak temizleyebilirsiniz. Yıkadığınız parçalar kuruduktan sonra yerlerine monte edebilirsiniz.
Bulaşık makinesi kokusu nasıl önlenir?
Bulaşık makinesinde oluşan kötü kokuların birkaç sebebi olabilir. Kirli bulaşıkların makinenizin içinde uzun süre beklemesi, bu sebeplerden biridir. Bulaşık makinesi içerisinde bekletilen kirli bulaşıklar kötü kokuyu artırabileceği gibi kokunun, cihazınıza sinmesine de neden olabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için özellikle makineyi hemen çalıştırmayacağınız durumlarda, bulaşıklarınızı ağır kir ve kalıntılardan arındırarak makinenize yerleştirmelisiniz.
Zamanla bulaşık makinenizin iç kısımlarında biriken yemek kalıntıları da kötü koku oluşumunun nedenleri arasındadır. Bu kalıntılar, kötü koku oluşumunun yanı sıra mikrop ve bakterilerin makinenizin içinde üremeleri için de uygun bir ortam yaratır. Sağlığınızı korumak ve kötü koku oluşumunu önlemek için bulaşık makinenizi düzenli olarak temizlemelisiniz.
İstenmeyen kokuların bir diğer sebebi de kirlenmiş ya da tıkanmış filtreler olabilir. Kötü kokuları engellemek için makinenizin tabanında bulunan atık filtresini düzenli olarak yıkamalısınız.
Limon suyu, el sabunu, çamaşır suyu gibi kimyasallar ve diğer maddeler bulaşık makinenize ve performansına zarar verebileceği gibi makinenin içinde kötü koku oluşmasına da neden olabilir. Bu nedenle bulaşık makineleri için üretilmiş deterjan, tablet, parlatıcı gibi ürünler dışında hiçbir kimyasal maddeyi makinenize koymamanız gerekir.
Son olarak bulaşık makinenizi ayda bir kez deterjansız ve yüksüz olarak çalıştırarak sıcak suyun tüm parçaları temizlemesini sağlayabilir ve oluşabilecek kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.
Bulaşık makinesi parlatıcısı ve tuzu nasıl doldurulur?
Parlatıcı haznesi, bulaşık makinesi kapısının iç panelinde ve deterjan bölmesinin hemen yanında yer alır. Parlatıcı haznesini açtıktan sonra hazne tamamen dolana kadar parlatıcıyı dökebilirsiniz. Bu işlemi yaparken parlatıcının, makinenin içine dökülmemesine özen göstermelisiniz.
Bulaşık makinenizin tuz haznesi ise makinenin tabanında, sepetin altında bulunur. Bulaşık makinesine tuz doldurmak için haznenin kapağını açmalı ve hazneye, su taşma seviyesine gelene kadar, makinenizle birlikte verilen huni yardımıyla tuzu doldurmalısınız. İşlemin ardından haznenin kapağını, kilitlenme sesini duyana kadar çevirerek kapatmalısınız. Bulaşık makinesi tuzu, makinenizin iç yüzeyi üzerinde aşındırıcı bir etkiye sahiptir. Bu sebeple hazneye tuz doldururken huni kullanmanız önemlidir. Ayrıca haznenin dışına tuz dökülmesi durumunda, aşınma etkisinin önüne geçmek için bu tuzları temizlemeniz gerekir.
Bulaşık makinenizin ön panelinde tuz ve parlatıcı ışıkları bulunur. Bu ışıklardan biri yanıyorsa makinenizin tuzu ya da parlatıcısı eksilmiş ya da tükenmiş demektir. Bu da bulaşık makinenize tuz ya da parlatıcı eklemesi yapmanız gerektiği anlamına gelir.
Bulaşık makinesi parlatıcısı ve tuzunu ne sıklıkla doldurmalıyım?
Bulaşık makinenizin ön panelinde tuz ve parlatıcı ışıkları bulunur. Bu ışıklardan biri yanıyorsa makinenizin tuzu ya da parlatıcısı eksilmiş ya da tükenmiş demektir. Makinenizin tuz ya da parlatıcı ışığı yandığında ekleme yapmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.
Bulaşıklarımda su lekesi oluşmasını nasıl önleyebilirim?
Bulaşıklarınızda su lekesi oluşmasının birkaç sebebi olabilir. Bunlardan ilki su sertliğidir. Şebeke sularında bulunan magnezyum ya da kalsiyum gibi elementler, suyun sertleşmesine neden olabilir. Bulaşıklarınızı korumak üzere makinenizde bir su sertlik (rejenerasyon) ayarı bulunur. Bu ayar, makinenin kurulumu sırasında yetkili servis tarafından yapılır. Makinenizin su sertlik ayarında bir problem olduğunu düşünüyorsanız kullanım kılavuzundaki yönlendirmeleri takip ederek makineniz için en uygun ayarı yapabilirsiniz.
Bulaşıklarda su lekesi oluşmasının bir diğer nedeni ise kurutma aşamasında su taneciklerinin yeterince iyi buharlaşmamasıdır. Bilinenin aksine bulaşık makinesi parlatıcısının tek işlevi bulaşıklarınızı parlatmak değildir. Parlatıcı, bulaşıkların üzerinde bir tabaka oluşturarak suyun daha iyi buharlaşmasını da sağlar. Kurutmaya ve bulaşıklarda leke oluşmasını engellemeye yardımcı olur. En iyi yıkama ve kurutma performansı için parlatıcı kullanmanız önerilir.
Bulaşık makinemde ne tür deterjan kullanmalıyım?
Bulaşık makinenizde sadece bulaşık makineleri için üretilen temizlik malzemelerini kullanmalısınız. Granüllü ya da toz formda olan deterjanları, tablet ya da jel paketleri ve sıvı deterjanları kullanabilirsiniz. El sabunu, çamaşır suyu, limon ve diğer maddeler, makinenize zarar verebilir. En iyi yıkama ve kurutma performansı için her zaman bulaşık makinesi parlatıcısı ve tuzu kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Bulaşık makinem su sızdırıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Su sızması durumunda öncelikle bulaşık makinenizin kapısını kontrol etmelisiniz. Sorun, kapağın contalarından ya da bağlantı noktalarından kaynaklı olabilir. Eğer sızıntı makinenizin arkasından geliyorsa su bağlantısında bir aksaklık olabilir. Hortumları, vanaları ve bağlantı noktalarını kontrol ederek bir gevşeme ya da arıza olmadığından emin olmalısınız. Sızıntı hala devam ediyorsa sorunun kaynağı motor ya da pompa contaları olabilir. Bu parçalar bulaşık makinenizin kolaylıkla ulaşılamayan kısımlarında yer aldığından profesyonel yardım almanız gerekmektedir. Bu gibi durumlarda size en yakın yetkili servisi arayarak destek alabilirsiniz.
Bulaşıklar yıkandıktan sonra makinemde yoğun bir deterjan kokusu kalıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Deterjan tam olarak çözünmediyse makinenizin kenarlarında ya da bulaşıklarınızın üzerinde birikerek koku oluşturabilir. Deterjanın tamamen çözünmesini sağlamak için bulaşıkların doğru bir şekilde yerleştirilmesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca bulaşık makinenizi, kapasitesinin üzerinde doldurmak ve bulaşıkları birbirine çok yakın ya da temas halinde yerleştirmek de bu probleme neden olabilir.
Tablet deterjanlar, toz ya da sıvı olanlara göre daha uzun sürede çözünür. Bu nedenle kısa programlarda kullanılmaları önerilmez. Birçok bulaşık makinesinde tablet deterjan kullanımı için ayrıca bir ayar ya da tuş bulunur. Tablet deterjan tercih ediyorsanız bu ayarı etkin hale getirdiğinizden emin olmalısınız.
Bulaşık makinem bulaşıkları tam olarak kurutmuyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Öncelikle bulaşıklarınızı doğru yerleştirdiğinizden emin olmalısınız. En iyi yıkama ve kurulama performansı için bulaşıklarınızın birbirine temas etmemesi, su ve hava sirkülasyonunu etkileyecek şekilde yerleştirilmemesi gerekir. Aksi takdirde bulaşıklarınız tam yıkanmayabilir ve kurumayabilir. Bulaşıkların üzerinde bir tabaka oluşturarak suyun daha iyi buharlaşmasını sağlayan parlatıcı, kurutmaya yardımcı olur. Parlatıcı haznenizi kontrol ederek, yeterli miktarda parlatıcı bulunduğundan emin olmalısınız. En iyi yıkama ve kurutma performansı için parlatıcı kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra makinenin içinde kalan sıcak hava, yüzeylere temas ettiğinde soğuyarak içindeki nemi su olarak bırakabilir. Bu da bulaşıklarınızın tam anlamıyla kurumamasına neden olur. Makinenizin kapısını aralık bırakarak içerideki sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmak zorunda mıyım? Parlatıcı kullanmasam ne olur?
Parlatıcı, en iyi yıkama ve kurutma performansını sunduğu için kullanılması gereken bir üründür. Bulaşıkların üzerinde bir tabaka oluşturarak suyun daha iyi buharlaşmasını sağlayan parlatıcı, kurutmaya yardımcı olur. Parlatıcı kullanılmadığı durumda bulaşıklarınız tam kurumayabilir ya da su damlaları bulaşıkların üzerinde birikerek leke oluşmasına neden olabilir.
Neler bulaşık makinesinde yıkanmaz? Bulaşık makinesine koymamam gereken materyaller nelerdir?
Bu konudaki en doğru cevaba, eşyalarınızın kullanım önerilerini kontrol ederek ulaşabilirsiniz. Ancak her eşya böyle bir yönlendirmeye sahip olmayabilir. Kolayca kırılabilecek bulaşıkları, el boyaması ya da altın/gümüş detayları bulunan cam ve porselenleri, kalay ya da alüminyum kaplama tencereleri, deforme olabilecek incelikte plastikleri, kristal bardakları ve tahta mutfak gereçlerini bulaşık makinesinde yıkamanız önerilmez.
Bulaşık makinemin daha uzun ömürlü olması için neler yapmalıyım?
Daha uzun ömürlü bir bulaşık makinesi için cihazınızın temizliğine dikkat etmeli; bulaşık makinenizin iç kısmını, filtresini ve diğer yıkanabilir parçalarını düzenli olarak temizlemelisiniz. Yemek artıkları, yağ ve benzeri kalıntılar zamanla birikerek bulaşık makinenizin performansını düşürür ve ömrünü kısaltır. Bulaşıklarınızı makineye koymadan önce üzerlerindeki kirleri sıyırarak ağır kir ve kalıntılardan arındırmalısınız.
Doğru deterjan kullanımı sayesinde bulaşık makinenizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Limon, el sabunu, çamaşır suyu gibi maddelerin ve kimyasalların kullanımı, bulaşık makinenize zarar verebilir. Cihazınızda sadece bulaşık makinesi kullanımı için üretilmiş deterjanlar, parlatıcılar ve bulaşık makinesi tuzu kullanmalısınız.
Bulaşıkların makineye yanlış yerleştirilmesi de makinenizin performansını düşürebilir ve cihazın parçalarına zarar verebilir. Bulaşıklarınızı dizerken aralarında su ve hava sirkülasyonunu engellemeyecek şekilde boşluklar bırakmaya ve içlerine yıkama esnasında su dolmayacak şekilde yerleştirmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca düzenli bakım yaptırarak küçük arızaların daha büyük sorunlara dönüşmesini engelleyebilir ve makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Bulaşık makinemden en iyi performansı nasıl alırım?
Bulaşıklarınızdan arta kalan kirler zamanla makine içerisinde birikir ve tıkanmalar oluşturarak bulaşık makinenizin performansını düşürebilir. Bulaşıklarınızı makineye yerleştirmeden önce sudan geçirerek ağır kirlerinden arındırabilir ve bu kirlerin bulaşık makinesinin içinde birikmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca bulaşık makinenizin iç kısmı ve filtresi başta olmak üzere, yıkanabilir tüm parçaları düzenli olarak temizleyerek cihazınızdan daha iyi bir performans alabilirsiniz.
Deterjan tercihleriniz de bulaşık makinenizin performansını doğrudan etkiler. Bulaşık makinesi kullanımı için üretilmemiş temizleyiciler, cihazınızda performans kaybına ve arızalara neden olabilir. Bu nedenle sadece bulaşık makinelerinde kullanılmak üzere tasarlanmış deterjanları, parlatıcıları ve tuzları tercih etmelisiniz.
Ürününüzden iyi bir performans almak için bulaşıkların, makine içerisindeki dizilimi de oldukça önemlidir. Bulaşıklarınızın arasında, sağlıklı bir hava ve su sirkülasyonuna yetecek kadar boşluklar bırakarak bulaşık makinenizden daha iyi performans alabilirsiniz. Ayrıca sorunsuz ve yüksek performansta çalışan bir bulaşık makinesi için cihazınızın bakımını düzenli olarak yaptırmalısınız.
Camların bulanıklaşmasını (puslanmasını) nasıl engellerim?
Cam bulaşıklarınızın zamanla parlaklıklarını kaybetmesinin, aşınmaya uğrayarak bulanıklaşmasının birkaç sebebi olabilir. Bunlardan ilki makine temizliğidir. Bulaşıklarınızdaki yemek artıkları zamanla makinenizin iç kısımlarında, kapısında ve filtrelerde kirli ve yağlı bir yüzey oluşturur. Artıklar, makinenize ve bulaşıklarınıza yayılarak temizliğe engel olabilir. Bu da bulaşıklarınız üzerinde lekelerin oluşmasının nedenlerinden biridir. Kirler ve lekelerden kurtulmak için bulaşık makinenizi ve filtresini düzenli olarak temizlemelisiniz.
Şebeke suyunun sert olması, cam bulaşıklarınızda çizilmeye; yumuşak olması ise bulanıklaşmaya neden olabilir. Kullanım kılavuzundaki yönlendirmeleri takip ederek bulaşık makinenizin su sertlik ayarını yapabilirsiniz. En iyi performans için su sertlik ayarını, bulaşık makinesi tuzuyla desteklemelisiniz. Bulaşık makinesi tuzu, suyu yumuşatır ve camlardaki bulanıklaşmanın önüne geçer. Sertlik ayarı ve bulaşık tuzu kadar parlatıcı kullanımı da bulaşıklarınızın ilk günkü parlaklığını korumaları için son derece önemlidir.
Çamaşır yıkama filelerini kullanarak kapaklar gibi küçük eşyaların raflardan düşmesini engelleyin.
0.534.350 0720